THEATERAFFICHE

Home Recensies Contact Site Map Zoeken
RECENSIES:

2005/2006

2004/2005

2003/2004

2002/2003

2001/2002

2000/2001

1999/2000

1998/1999

1997/1998LondonDelfts Eenakter FestivalTheaterlinksWeer veel moois op Eénakterfestival

De strijd om de Delftse Koe brak op donderdag 20 mei los. Dit jaar werd voor de eerste keer ook een publieksprijs uitgereikt voor de beste voorstelling van het festival. Er hoefde niet ge-smst of gebeld te worden; het publiek kon simpelweg stemmen door een stembiljetje in een melkbus te deponeren. Een goed initiatief.
Naast de publieksjury was er uiteraard een vakjury, dit jaar bestaand uit: Eva Duijvestein, Frits van Erven Dorens en Ann Meyer. Er waren geen gastrecensenten uitgenodigd. De mening van recensenten en vakjury botsten in het verleden regelmatig, hetgeen verwarrend voor het publiek zou zijn. Wèl was er per avond een speciale 'publieksrecensent', die op video haar of zijn mening over de stukken gaf. Het filmpje aangevuld met korte momenten uit elk stuk, werd iedere avond na afloop getoond. Hierna gaf de vakjury haar mening.
Genomineerd als beste acteur waren dit jaar: Koos Schinkel, Ric Berretty, Dave Krabbendam en Armand Muilenburg. Als beste actrice werden genomineerd: Adje Kloos, Bouwine Bergsma, Bonnie Dijk en Denise Beeckmans. De nominaties voor beste regie gingen naar: Joke Duif, Lizet Huizing en Piet van der Pas. Deze mensen kregen een workshop door acteur Helmert Woudenberg aangeboden.
Op de slotavond werd na een leuke entre-acte door dans/theatergroep Lieber Gorilla de uitslag bekend gemaakt. Alle genomineerden namen plaats op het podium. Na een korte toespraak deelde Frits van Ervan Dorens, voorzitter van de vakjury, de bronzen koeien uit aan: Adje Kloos (beste actrice), Ric Berretty (beste acteur) en Lizet Huizing (beste regie). De koe voor beste techniek (verkozen door de technici van theater de Veste) ging naar de technici van "De onderneming" uit Rotterdam. Niet verrassend, doch geheel terecht, ging de publieksprijs naar de Jeugdtheaterschool van de Vrije Akademie voor hun voorstelling "Mensen zullen wel denken".
Het is plezierig te zien dat er nog steeds ontwikkeling in het festival zit. Het niveau wordt steeds hoger, zodat zelfs de 'mindere' stukken het aanzien waard zijn. Volgend jaar weer!

Home Recensies Contact Site Map Zoeken
Valid HTML 4.01 Transitional