THEATERAFFICHE

Home Recensies Contact Site Map Zoeken
RECENSIES:

2005/2006

2004/2005

2003/2004

2002/2003

2001/2002

2000/2001

1999/2000

1998/1999

1997/1998LondonDelfts Eenakter FestivalTheaterlinksPretentieloze pret

Titel: Ngorongoro
Genre: cabaret
Met: Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman
Tekst: Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Paul Groot, Geert Lageveen, Kees Prins, Patrick Stoof
Regie: Geert Lageveen, Kees Prins
Gezien: 30 september 2003, Circustheater, Scheveningen

Een avondje Plien en Bianca betekent pretentieloze pret. Gewoon lekker lachen om herkenbare typetjes. In hun programma "Ngorogoro" komen geen plattelandsmeisjes met noorderlijk accent voor, zoals het bekende duo uit de televisieserie "Zaai". Dit gemis wordt echter ruimschoots gecompenseerd door een aantal andere types: twee sjieke (maar tevens ordinaire) dames uit het Gooi met een neiging tot alcoholisme, een lesbisch stel met kinderwens en giechelende tienermeisjes, die hun geluk beproeven bij een missverkiezing, een soapserie en een musicalauditie.
Door alle visuele grappen, melige opmerkingen en rare situaties valt het nauwelijks op dat Plien en Bianca wel degelijk goed kunnen dansen en zingen. Ze demonstreren dit in een operaversie van "Don't stop me now" van Queen, een R&B-versie van "Tomorrow" uit Annie, diverse uitzinnige dansjes en andere fysieke uitdagingen.
Hun humor is uniek. Een soort mengsel van ontwapenende kinderfantasie en lach-of-ik-schiet. Daarbij bedienen de dames zich van een levendige mimiek en verbazingwekkende stemacrobatiek. Zelfs een goochelact schuwen zij niet. De typetjes volgen elkaar in razend tempo op. Het enige rustpuntje in het programma is een mierzoet liedje dat de lesbiennes voor hun pasgeboren baby zingen.
Zonder pauze stomen Plien en Bianca door naar het einde, totdat het publiek, met pijn in de lachspieren, de zaal mag verlaten. Maar in de foyer zijn we nog steeds niet van het illustere duo "verlost": aan de balie verkopen zij hun Plien en Bianca-verjaardagskalender mèt handtekening. Het toppunt van camp!

Home Recensies Contact Site Map Zoeken
Valid HTML 4.01 Transitional